1. Haberler
  2. Genel
  3. Gaziantep’te “Mukaddes Emanetler 2 Sergisi” ziyarete açıldı

Gaziantep’te “Mukaddes Emanetler 2 Sergisi” ziyarete açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP (AA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, "Mukaddes Emanetler 2 Sergisi" ziyarete açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kahraman Emmioğlu Sanat Merkezi'nde açılan sergide, Adil Sani Konukoğlu Koleksiyonu'ndan seçilen farklı dönemlere ait eserler yer alıyor.

Bir hafta sürecek serginin, Osmanlı dünyasında kutsal mekanlarla kurulan derin manevi bağın izlerini öne çıkardığı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sergi açılışındaki konuşmasında Konukoğlu ailesine teşekkür etti.

İş insanı Adil Sani Konukoğlu ise eserleri toplama sürecine değinerek, şunları kaydetti:

"Gerek İstanbul'dan, İzmir'den, Ankara'dan, nerede müzayede varsa buraları dolaşarak, önemli ve değerli eserleri seçerek topladık. Yirmi yılımızı aldı bu eserleri toplamamız. İnşallah bundan sonra da eserler gördükçe, buldukça koleksiyonumuza katacağız. Yeni yapılacak olan Pürsefa Han'ın içerisindeki Türk-İslam Müzesi'ndeki bütün eserlerimizi orada sergileyeceğiz. Yaklaşık 1000'e yakın eser var."

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldığı program, kurdele kesilmesi ve serginin gezilmesiyle sona erdi.

Gaziantep’te “Mukaddes Emanetler 2 Sergisi” ziyarete açıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes