1. Haberler
  2. Genel
  3. Gaziantep’te 500 yıllık mağara kafede ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

Gaziantep’te 500 yıllık mağara kafede ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP (AA) – Gaziantep'te Tarihi Yeni Han'daki yaklaşık 500 yıllık Kaleoğlu Mağarası'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı Gaziantep'te kent sakinleri ve ziyaretçiler, kafe olarak kullanılan mağarada serinliyor.

Gaziantep savunması sırasında yiyecek ve cephane saklandığı belirtilen Tarihi Yeni Han'daki mağara, kentte sıklıkla tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor.

Yerli ve yabancı turistler, doğal serinliği nedeniyle mağaradaki kafeye geliyor. Kafede ziyaretçileri "Kara Şimşek" adlı papağan karşılıyor.

Şekeroğlu Mahallesi'ndeki Kaleoğlu Mağarası'nın işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, AA muhabirine, "Havalar iyice ısınmaya başladı. Mağaranın içerisi serin olduğu için ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz. İçerinin hava sıcaklığı 15 derece." dedi.

Mağaranın yaklaşık 500 yıllık olduğunu aktaran Kaleoğlu, "İçerisinde 4 su kuyusu bulunuyor. 12 sütun ayaklı bir yapı. Savaş yıllarında kullanılan bir mekan. Şu anda kafe olarak hizmet veriyor." diye konuştu.

Faik Tunay, Almanya'dan Gaziantep'e her gelişinde mağara kafeye uğradığını, burada serinlediğini söyledi.

Mustafa Tekkelioğlu ise İstanbul'dan geldiğini belirterek, "Mağaranın gerçekten havası çok güzel. Müthiş bir serinlik var. Dışarı çıkmak istemiyoruz." dedi.

Gaziantep’te 500 yıllık mağara kafede ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes