1. Haberler
  2. GAÜN’LÜ ÖĞRENCİLER GASTRONOMİ VE TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ’NDE

GAÜN’LÜ ÖĞRENCİLER GASTRONOMİ VE TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ’NDE

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4.sınıf öğrencileri Vejetaryen Mutfak dersi kapsamında Doç. Dr. Hatice Pekmez koordinatörlüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Tarımsal Hizmetler ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yılmaz ve Ziraat Mühendisi Kamil Tiryaki ziyaret boyunca öğrencilere eşlik etti.  Ziraat Mühendisi Kamil Tiryaki öğrencilere hem sera alanını hem de üretim alanını gezdirerek gerçekleştirdikleri tarım uygulamalarını ve yetiştirilen ürün çeşitleri hakkında bilgi verdi.  Tiryaki, gıdanın geleceği ve sürdürülebilir olması; gelecek kuşaklara ulaşması, onun temelini oluşturan tarımın prensiplerini doğru uygulamaktan geçtiğini belirterek,  öğrencilerde doğru tarıma dair farkındalık oluşturdu. Tarımsal eğitimlerle birlikte dondurarak kurutma işlemi de gerçekleştirilen Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nin Gıda Mühendisi Didem Yıldırım, Liyofilizasyon yöntemini açıklayarak, bu yöntemle kuruttukları ürünler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Yıldırım, genellikle sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olan kuru meyvelerle birlikte anılan freeze dry yöntemini dondurma ve peynire uygulayıp başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. 

GAÜN’LÜ ÖĞRENCİLER GASTRONOMİ VE TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ’NDE
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes