1. Haberler
  2. TESCİLLİ İSLAHİYE BİBERİNİN TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR

TESCİLLİ İSLAHİYE BİBERİNİN TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önemli sofralık kırmızı biber üretim merkezlerinden Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, baharatlık kırmızı biber tohumlarının ekimine başlandı. UNESCO’nun gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil ettiği ve Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillenen “İslahiye biberi” ekimine başlandı. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, Türkiye’nin sofralık kırmızı biber ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan ve 20 bin dekar alanda kırmızı biber üretiminin yapıldığını İslahiye Ovası’nda ekimin başladığını belirtti. Ekimlerin başlamasıyla birlikte son yağışların çiftçiyi sevindirdiğini de ifade eden Köse, “1968 yılından buyana 54 yıl sonra çok muhteşem bir kar yağdı. Bu da çiftçilerimizi yer altı kaynaklarının dolmasıyla ilgili bereketli bir yıl olması adına sevindirdi. Bu yıl mahsulde alınacak verimle ve fiyatlarla birlikte çiftçimizin rahatlayacağını ve sezonun bereketli bir yıl olacağını umuyoruz.” diye konuştu. Yurt içi ve dışında beğeniyle tüketilen ve önemli ticaret potansiyeline sahip İslahiye biberi, ağustos aylarında yapılan hasadın ardından tesislerde işlendikten sonra Gaziantep’in yemeklerinde taze, kurutmalık, toz ve pul biber olarak çok amaçlı kullanılıyor.

TESCİLLİ İSLAHİYE BİBERİNİN TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes