Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi’nde bir yıl süren programı başarıyla tamamlayan 23 hasta için mezuniyet töreni düzenlendi. Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, merkeze bugüne kadar 2 binin üzerinde vatandaşın başvurduğunu belirterek, danışanların bir yıl boyunca düzenli takip edildiğini ifade etti. Farkındalık oluşturan ve süreci kararlılıkla tamamlayan danışanlarımızı tebrik ediyor, emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Başhekim Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu da obeziteyle mücadelenin uzun soluklu ve disiplinli bir süreç olduğuna dikkat çekerek, merkezin hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri açısından önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadettin Öztürk ise üç yıl önce kurulan Obezite Merkezi’nin sorumlu hekimi olduğunu ifade ederek, merkezin kuruluşundan bu yana diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sorumlu hemşire, koordinatör ve sosyal hizmet uzmanından oluşan ekip ile mutlidisipliner şekilde hizmet verdiğini söyledi. Öztürk, ilk yılını tamamlayan hastalar için düzenlenen bu törenin motivasyon açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
Konuşmaların ardından programı başarıyla tamamlayan 23 hastaya katılım belgeleri takdim edilerek tören sona erdi.














