
Gastronominin başkenti Gaziantep’te, “Yöresel Antep Sofrası” sloganıyla marka bilinirliği yakalayan Cevizli Köfteci kurucusu Namık Baydar, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Girişimcilik serüvenini ve başarıya uzanan yolculuğunu anlatan Baydar, zaman zaman duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı.

Varlıklı bir aileden geldiğini ancak hayatın acımasız yüzüyle erken yaşlarda karşılaştığını belirten Baydar, yaşadığı iflasın ardından pes etmek yerine eşiyle birlikte sıfırdan bir başarı hikâyesi yazdıklarını söyledi. “Cevizli Köfteci” markasının doğuş sürecini en ince ayrıntılarıyla öğrencilerle paylaşan Baydar, zorlukların insana çok şey öğrettiğini vurguladı.
“Hayat imtihandır arkadaşlar. Dibi de görebilirsiniz, iflas da edebilirsiniz. Ama asil bir insansanız asaletiniz her zaman üzerinizdedir. İşte sermayeniz budur. Mücadeleye devam edin. Çevrenizde size inanan bir-iki gerçek dost mutlaka çıkacaktır. Bazen bir musibet, daha büyük kapıların açılmasına vesile olur. Vazgeçmeyin, pes etmeyin ve kimseye kötülük beslemeyin.” sözleri salonda uzun süre alkışlandı.
Günlük 10 kilogram olan üretim kapasitesinin bugün 1 tona ulaştığını ifade eden Baydar, “Biz bir aile şirketiyiz. Evladım Yusuf işin başında, onunla gurur duyuyorum. En zor zamanlarımda yanımda olup destek veren eşime de minnettarım.” dedi.

Programın sonunda, henüz anlatmaya fırsat bulamadığı yeni markası Namık Baydar Sofrası ile aldığı ‘Gastronominin Yıldızı’ ödülünü başka bir buluşmada detaylandırmak istediğini söyleyen Baydar, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, hem girişimcilik hem de marka hikâyeleri açısından çok şey öğrendiklerini belirterek Baydar’a teşekkür ettiler. Öğrenciler, Gaziantep’in ulusal çapta yükselen restoran markalarından birinin hikâyesini yeniden dinlemek istediklerini ifade ettiler.














