Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay’dan net mesaj: “Bu şehir, temiz ve onurlu bir medyayı hak ediyor!”
Gaziantep’te yayın yapan Ayıntab Gazetesi’nin sahibi Ökkeş Sabah, Avukat Özgür Yılmaz’a yönelik tehdit ve şantaj suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Sabah, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ağabeyi olan Avukat Özgür Yılmaz’ın savcılığa yaptığı suç duyurusu sonrası gözaltına alınmıştı.
Gelişmenin ardından açıklama yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay, tehdit ve şantajı mesleğin arkasına saklayanlara sert tepki gösterdi. “Gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan şantajçılar sahnedeyken ben duruşumu hiç bozmadım,” diyen Ay, gazetecilik mesleğinin itibarına leke sürenlere karşı net bir duruş sergiledi.
—
“BEN DE TEHDİT EDİLDİM, ŞANTAJ YAPILDI AMA EĞİLMEDİM!”
Cemiyet Başkanı Meral Ay, geçmişte kendisinin de tehdit ve şantaja maruz kaldığını ama buna boyun eğmediğini vurgulayarak şu sözleri kullandı:
“Bana da şantaj yapıldı, beni de tehdit ettiler. ‘Üç beş kuruş ver, köpeğin olur’ diyenler oldu. Ama ben eğilmedim. Ben ‘Biraz dik durun, korkmayın’ dedim. Susanlar oldu, sırtını dönenler oldu… Ama zaman beni haklı çıkardı. Duruşumdan hiç taviz vermedim. Bugün gördük ki, eğri belasını bulur.”
—
“GAZETECİYİ TEHDİT EDENE KARŞI SUSMAK YOK”
“Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak söz veriyorum: Kim sizi tehdit ederse, kim şantaj yapıyorsa, çekinmeden şikâyet edin. Beni de şahit yazın. Her türlü hukukî desteğe hazırız!” diyerek meslektaşlarına da çağrıda bulunan Ay, “Bu şehir, temiz ve onurlu bir medyayı hak ediyor. Bu daha başlangıç” dedi.