Gaziantep’in manevi mimarlarından, Ulu Camii gibi birçok ibadethanenin yapımında önderlik eden ve tanınmış kurralarından olan Adil özberk Hoca vefatının 26’ıncı yılında Adil Hoca İlmi Araştırma Vakfı tarafından mezarı başında rahmetle anıldı.


Adil Hoca İlmi Araştırma Vakfı Başkanı Mustafa Aksoy, birlik ve beraberliğe vesile olması adına her yıl düzenledikleri anma programı dolayısıyla yaptığı konuşmada, “cesaretinin yanında ilim ahlak ve şuur sahibi olan Adil Özberk hoca, kendisi gibi nesiller yetiştirmek için yıllarca eğitim faaliyetlerine devam etti. Bunun için gece gündüz demeden çalıştı. Gelişen dünyanın ihtiyaçlarına, ilmi anlamda daha şuurlu bir nesil ve âlimler yetiştirilmesi gerekliliğinin altını çizdi. Hocamızı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve özlemle anıyoruz. Mekanı cennet, makamı ali olsun. Anma programına katılan İl Müftü yardımcısı Şakir hocamıza, mütevelli heyet başkanımız Ökkeş Eruslu’ya, yönetimine ve merhum hocamızın öğrenci ve sevenlerine teşekkür ediyorum” dedi.
Adil Hoca İlmi Araştırma derneği yonetimine hitaben mütevelli Başkanı Ökkeş Eruslu’da yaptığı konuşmada, “Merhum Adil hocamızın manevi ruhları hürmetine, vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle bir araya geldik. Böylesi anlamlı günde sizlerle birlikte Allah nasip ederse, 20 dönümden az olmamak üzere, Adil hocamızın ismini yaşatacağımız bir eğitim merkezi yapmayı ve burada da şuurlu gençler yetiştirmeti rabbim bizlere nasip etsin , Gaziantep’in buna ihtiyacı var” dedi.


Adil Hoca İlmi Araştırma derneği önceki dönem başkanı Mustafa Kursav’da yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde göreve gelen başkan ve yönetim kurulu üyelerinin emeklerine sağlık. Daha nice Adil hocaların yetişmesi adına bu faaliyetlerin artarak devam etmesini umut ediyorum. Katkıda bulunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Anma programına katılan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Şakir Aktaş’ta, böyle müesseselerin yaşatılması adına bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız dedi.
Mezarı başında öğrencileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla anılan merhum Adil Özberk hayırla yâd edildi.
