1. Haberler
  2. Erasmus öğrencileri GİBTÜ’de Türk mutfağını keşfetti

Erasmus öğrencileri GİBTÜ’de Türk mutfağını keşfetti

featured
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) uluslararası öğrencilere Türk mutfağını tanıttı. ( GİBTÜ - Anadolu Ajansı )
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) uluslararası öğrencilere Türk mutfağını tanıttı.
GİBTÜ’den yapılan açıklamaya göre, üniversite erasmus programı kapsamında Azerbaycan, Portekiz, Ukrayna, Fas, Romanya, İtalya, Ürdün, Polonya ve Litvanya’dan gelen yaklaşık 50 uluslararası öğrenciyi ağırladı.
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’de etkinliğe katılarak öğrencilerle bir araya geldi.
Üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın’ın koordinasyonunda gerçekleşen atölyede, yöresel yaprak sarma, Antep tarhanası ve Osmanlı şerbeti uluslararası öğrencilerle birlikte hazırlandı.
Etkinlik sonrası Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, öğrencilere Türk mutfağına dair hazırlanan tanıtım kitapçıklarını hediye ederek, kültürel etkileşimi destekleyen bu tür projelerin önemine değindi.

Erasmus öğrencileri GİBTÜ’de Türk mutfağını keşfetti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes