1. Haberler
  2. İZMİR’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR ABDURRAHİM TEMEL DİKKAT ÇEKİYOR

İZMİR’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR ABDURRAHİM TEMEL DİKKAT ÇEKİYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İzmir İl Kongresi’nde Bilal Saygılı tekrar başkan seçildi. Yönetimde dikkat çeken Abdurrahim Temel, insan hakları alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. “Semavi” lakaplı Temel, cezaevinde yaşadıkları ve sonrasında yaptıklarıyla biliniyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İzmir İl Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongre sonucunda mevcut İl Başkanı Bilal Saygılı yeniden göreve getirilirken, il yönetim kadrosu da şekillendi. Yönetimde yer alan isimler arasında İnsan Hakları Savunucusu Abdurrahim Temel’in (Semavi) bulunması dikkat çekti.

Cezaevinden Siyasete: Abdurrahim Temel’in Hikayesi

1964 yılında Mardin Nusaybin’de doğan Abdurrahim Temel, 12 Eylül Askeri Darbesi döneminde henüz 16 yaşında iken Diyarbakır Askeri Cezaevi’ne girdi. Yedi yıl süren tutukluluk sürecinde işkence gördü ve bu süre zarfında İslami çalışmalar yürüttü. Cezaevindeki lakabı “Semavi” olan Temel, 1998 yılında beraat etti.

Liseyi cezaevinde tamamlayan Temel, İktisat Fakültesi mezunu olup, çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yayımladı. DEM ve NUBİN adlı iki edebiyat dergisini çıkaran Temel, Mazlum Der’in kurucuları arasında yer aldı ve uluslararası insan hakları alanında önemli çalışmalara imza attı.

İnsan Hakları Alanında Etkin Rol Aldı

Temel, terör örgütü tarafından kaçırılan birçok kişinin kurtarılmasında etkin rol oynadı. Ayrıca, Uluslararası İşkence Mağdurları Yönetimi’nde yer aldı ve insan hakları konusunda uluslararası konferanslar verdi.

2008 yılında kurduğu Temel Strateji Araştırma Merkezi’nin başkanlığını yürüten Temel, siyaset akademisi kurarak sosyal ve siyasal projelere öncülük etti. Evli ve altı çocuk babası olan Abdurrahim Temel, AK Parti’nin Güneydoğu çalışmalarında da yer alarak demokratik açılım sürecine katkı sağladı.

İzmir’de Yeni Dönem Başlıyor

İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın, Abdurrahim Temel’in yönetim kadrosunda yer almasını desteklediği belirtilirken, bu kararın özellikle Saygılı’nın İzmir sevdası ile şekillendiği ifade edildi. Yeni yönetimle birlikte İzmir’de AK Parti’nin çalışmalarının hız kazanması bekleniyor.

İZMİR’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR ABDURRAHİM TEMEL DİKKAT ÇEKİYOR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes