1. Haberler
  2. GAZİANTEP’TE FİRİK YAPIMINA BAŞLANDI

GAZİANTEP’TE FİRİK YAPIMINA BAŞLANDI

featured
UNESCO'nun gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'in lezzetleri arasında yer alan firiğin yapımına başlandı. Güneydoğunun tahıl ambarı olarak ifade edilen Araban Ovası'nda çiftçiler, ilkbaharın yaza döndüğü dönemde yeşil buğday başaklarını biçiyor. Küçük yığınlar halinde toplanan başaklar, bir gün kurumaya bırakıldıktan sonra tarlada ateşle kavruluyor. ( Adsız Günebakan - Anadolu Ajansı )
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biçilerek, küçük yığınlar haline getirilen firik, kurumaya bırakıldıktan bir gün sonra tarlada kavrularak lezzetine kavuşuyor. UNESCO’nun gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil ettiği Gaziantep’in lezzetleri arasında yer alan firiğin yapımına başlandı. Güneydoğunun tahıl ambarı olarak ifade edilen Araban Ovası’nda çiftçiler, ilkbaharın yaza döndüğü dönemde yeşil buğday başaklarını biçiyor. Küçük yığınlar halinde toplanan başaklar, bir gün kurumaya bırakıldıktan sonra tarlada ateşle kavruluyor.

GAZİANTEP’TE FİRİK YAPIMINA BAŞLANDI
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes