1. Haberler
  2. GAZİANTEP’TE TURŞULUK ACUR HASADI DEVAM EDİYOR

GAZİANTEP’TE TURŞULUK ACUR HASADI DEVAM EDİYOR

featured
Türkiye'de turşuluk acur üretiminin en fazla yapıldığı kentlerin başında gelen Gaziantep'te acur hasadı devam ediyor. Kent genelinde 4 bin 984 dekar alanda ikinci ürün olarak ekilen acurda bu yıl 11 bin tona yakın rekolte beklendiği bildirildi. ( Adsız Günebakan - Anadolu Ajansı )
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de turşuluk acur üretiminin en fazla yapıldığı kentlerin başında gelen Gaziantep’te acur hasadı devam ediyor. Oğuzeli ve Şehitkamil ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde 4 bin 984 dekar alanda ikinci ürün olarak ekilen acurda bu yıl 11 bin tona yakın rekolte bekleniyor.

Geçen yıl 4 bin 198 dekardan 9 bin ton ürün elde eden çiftçilerin yüzü bu yılki verimle gülüyor. Acur üreticilerinden Gazi Salan, 20 işçiyle günde 45 dönüm alanda hasat yaptıklarını ve 3 ton acur topladıklarını belirtti. Salan, “Hasattan memnunuz. Acuru Kayseri, Amasya, Malatya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi illere gönderiyoruz.” diye konuştu. AA

GAZİANTEP’TE TURŞULUK ACUR HASADI DEVAM EDİYOR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes