1. Haberler
  2. GAZİANTEP’İN 5 YEMEĞİNE DAHA COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ

GAZİANTEP’İN 5 YEMEĞİNE DAHA COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ

featured
Print
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’in geleneksel lezzetleri arasında yer alan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca (TPE) tescillendi. Kentin tescilli yemek sayısı, 55’e yükseldi. Gaziantep’in ait yöresel yemeklerinden olan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapmasının, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaret tescili yapıldı. Böylece 55 coğrafi işaretli yemeği ile Gaziantep, ‘Türkiye’nin en fazla tescilli ürüne sahip şehri’ unvanını korudu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ile kentteki farklı kurumların yürüttüğü faaliyetler kapsamında, 47 ürünün tescili için çalışmaların da sürdüğü belirtildi. DHA

GAZİANTEP’İN 5 YEMEĞİNE DAHA COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Metropol Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes